19/05/2022 Drupal 10 es llançarà el 14 de desembre de 2022

S'està treballant per a completar els requisits i els objectius estratègics de Drupal 10. La comunitat ha treballat àrduament per a eliminar el codi obsolet, eliminar les dependències innecessàries, actualitzar el JavaScript i preparar els mòduls per a moure'ls a contrib.

El requisit més crític per a Drupal 10 és la integració amb CKEditor 5. CKEditor 4 està al final de la seva vida útil a fins de 2023, per la qual cosa Drupal 10 ha d'usar CKEditor 5 en el seu lloc. S'han passat milers d'hores treballant en la integració de CKEditor 5 de Drupal i col·laborant estretament amb l'equip de CKEditor. A través del dur treball, s'han detectat problemes crítics addicionals que han de resoldre's perquè CKEditor 5 sigui estable.

Llançar 10.0.0 al desembre dona més temps per a estabilitzar CKEditor. També significa més temps perquè els propietaris de llocs provin moure el seu contingut de CKEditor 4 a CKEditor 5 en Drupal 9 , de manera que puguem garantir una ruta d'actualització segura i sense problemes per a aquest canvi important.

A més, amb el llançament de desembre, es disposarà més temps per a completar els requisits estratègics per a la interfície i els temes de Drupal, inclosa l'actualització de les dependències de JavaScript a les últimes versions principals, fent que Olivero i Clar Drupal siguin els temes principals predeterminats perquè Drupal 10 tingui una nova aparença i estabilitzar el generador de temes de Starterkit per a millorar l'experiència del desenvolupador de temes i facilitar el manteniment del nucli de Drupal.

El llançament de desembre també significa que es podrà llançar Drupal 10 amb Symfony 6.2, que tindrà millores i correccions d'errors respecte a la versió 6.0 actual, i també reduirà la càrrega de treball del nostre equip de seguretat.

Drupal 10 requerirà PHP 8.1 , i el llançament de desembre significa que la majoria dels proveïdors de serveis d'hostalatge admetran PHP 8.1, de manera que els llocs no hagin d'esperar les correccions de la plataforma per a començar les seves actualitzacions de Drupal 10. El llançament de PHP 8.2 també està programat per a novembre, i Drupal 10 inclourà la major compatibilitat possible amb ell. (PHP 8.1 continuarà sent el requisit mínim per a Drupal 10 fins a novembre de 2024).

Des d'Avellana Digital us podem ajudar en la vostra actualització o desenvolupament web en Drupal 10