18/02/2014 Business Intelligence: apropant conceptes
Segurament haureu sentit parlar del Business Intelligence, però què és exactament?
Davant de qüestions com la rendibilitat dels vostres productes, l’evolució de la vostra empresa o sobre la vostra competència, són poques les empreses que basen les seves decisions en dades. La majoria ho fan a partir de la intuïció, d’una experiència passada, del sentit comú o perquè ho fa tothom. Però sovint aquestes decisions no són les més adequades ni aprofiten totes les oportunitats que ofereix el mercat.
Definint el Business Inteligence (BI) de forma entenedora...
El Bussines Inteligence és la capacitat de transformar les dades en informació i coneixement, el que facilita una presa de decisions amb menor risc i de forma més acurada.
D’aquesta manera el Business Intelligence representa un avantatge competitiu ja que a través d’estudis i anàlisis, l’empresa obté informació privilegiada a l’hora de respondre diverses problemàtiques de negoci.
Totes les empreses poden recopilar dades relatives a les ventes, inversions, clients, etc. Allò que no és tan fàcil és saber-les aprofitar per dur a terme noves estratègies, potenciar les fortaleses i minimitzar les debilitats de l’empresa.
Els sistemes de recopilació d’informació ERP i CRM:
- ERP (Enterprise Resource Planning): software que facilita la recopilació i gestió de dades, com la planificació de productes, inventaris, interacció amb proveïdors, servei al client i seguiment de comandes, per exemple.
- CRM (Costumer Relationship Management): programa que recopila dades dels clients per tal de construir una relació o fidelitzar-los amb l’objectiu de proporcionar una millor experiència d’usuari.
Normalment els sistemes ERP i CRM estan lligats: L’ERP utilitza les dades per millorar l’eficiència mentre que el CRM es concentra en augmentar els ingressos.
Si esteu interessats en la integració d’aquests sistemes, podeu demanar més informació aquí.
Funcionament d’un projecte BI
Així doncs, la funció del Business Intelligence és integrar tota la informació (incloent les dades del ERP i CRM) en una mateixa base de dades, anomenada Data Warehouse.
El sistema ETL és l’encarregat d’extreure la informació de les nombroses bases de dades, aplicacions i sistemes, transformar-la i carregar-la en la Data Warehouse.
Finalment, la Data Warehouse dóna informació integrada del negoci, a través d’informes, taulells de control o anàlisis OLAP, els quals donen resposta a les diferents qüestions del negoci i faciliten, com hem dit abans, la presa de decisions.
En altres paraules,
Davant la dificultat de gestionar el Big Data, el BI mostra la informació de forma organitzada i fàcil de visualitzar. És a dir, simplifica tot aquest caos informatiu i ens estalvia mals de cap i temps.
El sistema BI extreu, agrupa i combina tota la informació que abans es trobava dispersa i permet comparar-la de manera eficaç i dinàmica.
A Avellana Digital implementem solucions BI i les integrem amb altres eines per millorar l’efectivitat. També realitzem estudis de les vostres dades i creem informes i recomanacions personalitzades per tal de millorar els vostres resultats i crear valor.
Cliqueu aquí per demanar més informació sense compromís.