08/06/2016 Per què la meva pàgina no apareix a Google? | Solucions

No trobes el teu web entre els resultats de Google? La teva pàgina apareix massa baix i és impossible trobar-la? Que no s'estengui el pànic, t'expliquem tot el que has de saber per detectar quin és el problema i la seva solució.

Errors més comuns + Solucions

#1. Google no pot accedir a la teva pàgina

El primer que has de mirar quan no trobes el teu web a Google és si els teus pàgines web són accessibles. Què vol dir això? Doncs que el robot de Google pot accedir i rastrejar el seu contingut. Els factors que poden fer que Google no pugui rastrejar la pàgina (i les seves respectives solucions) són:

  • L'arxiu Robots està bloquejant l'accés a Googlebot. L'arxiu Robots és un fitxer que serveix per a restringir l'accés de bots a determinades pàgines. Verifica que no estigui bloquejant totes les pàgines o demana-li al teu programador que ho comprovi (normalment es troba en midominio.com/robots.txt).
  • El lloc web està fet amb tecnologia FLASH. El Flash és una tecnologia que s'utilitzava fa anys per aconseguir dissenys amb una major definició i animacions multimèdia. Avui dia ha quedat obsolet, ja que no és accessible per a Google ni funciona amb dispositius mòbils. Al seu lloc, utilitzem codi HTML5.
  •  Les pàgines utilitzen massa codi JavaScript o Ajax. JavaScript és una tecnologia molt potent per validar formularis, utilitzar finestres emergents, carregar contingut dinàmicament o executar animacions. No obstant això, no és bo abusar d'ell, ha d'estar optimitzat, no obstructiu i que sigui prou simple perquè els cercadors puguin llegir-lo.
  • No hi ha cap mapa del web (sitemap). Tot i que no és obligatori per al posicionament, la veritat és que ajuda bastant a que Google trobi i indexi les pàgines. Si a més el pugem a Seach Console, millor que millor.

#2. El teu lloc web es massa jove

Google triga cert temps a trobar i rastrejar les pàgines d'un lloc web. Si fa poc que la teva web està online, espera unes setmanes abans de posar el crit al cel. Per agilitzar el procés d'indexació, recomanem donar d'alta el teu lloc en Seach Console de Google i enviar el teu sitemap a través d'aquesta eina.

Tingues en compte que un dels factors de posicionament de Google és l'antiguitat del domini, de manera que segurament donarà prioritat a dominis més antics i amb un cert reconeixement. Arma't de paciència i puja continguts optimitzats i de qualitat al teu lloc. Abans o després, Google et recompensarà.

#3. La pàgina té poc text o es considera irrellevant

Aquest és un dels motius més comuns pels quals les pàgines web no es troben entre els principals resultats de cerca. Has sentit parlar que el contingut és el rei? El text, les imatges i els vídeos són un dels factors més importants per al posicionament web. Si Google no el considera rellevant per les seves recerques, anem malament.

Què podem fer? Recomanem pàgines amb textos únics / originals d'un mínim de 300 paraules i que contingui en certa mesura la paraula clau més important i per la qual vulguem aparèixer. Pel que fa a les imatges és important definir atributs ALT que permetin als cercadors interpretar el seu contingut i amb el vídeo és molt positiu subtitular l'àudio, per exemple.

Si no treballem el contingut pot ser que la teva web estigui indexada, sí, però en una 34º posició quan la immensa majoria d'usuaris no passa de la primera pàgina... I això no serveix de res.

#4. La pàgina no està optimitzada per a una paraula clau

Nosaltres sempre recomanem redactar textos per a l'usuari, que és qui ens interessa realment. Però això no vol dir que deixem de banda els robots de Google, que també ens llegeixen i ens fan ser més visibles a través del seu posicionament en els resultats. Un dels factors més importants per al SEO és l'optimització de títols, és a dir, incloure la nostra paraula clau en els <meta title> i els <h1> del web.

També recomanem que la paraula aparegui repetidament durant el cos del text (sense passar-se, ja que pot ser contraproduent), a la URL i meta descripció.

#5. El teu lloc no ofereix una bona experiència d'usuari

Posa't en el lloc de Google: Si els resultats van a parar a pàgines que carreguen molt lentes, que tenen un mal disseny o que els enllaços ens porten a errors 404, donaria una molt mala imatge com a cercador, que és qui ha posat la teva pàgina aquí. I què dir de la imatge que pugui donar la pròpia pàgina web: de desactualització, deixadesa, desinterès ...

Per això, hem d'oferir una bona experiència d'usuari: Mantenir la pàgina web actualitzada (tant en continguts com en tecnologia), que sigui àgil, funcioni correctament i que s'adapti a dispositius mòbils. Serà positiu tant per al posicionament SEO com per a la teva imatge com a marca, persona o organització.

#6. T'han penalitzat

Aquest el podríem catalogar com el pitjor dels casos. Si les posicions de les teves pàgines han caigut de sobte i únicament es posiciona la home o pàgina d'inici del teu web és molt probable que pateixis els efectes d'una penalització. Per què? Una cosa has fet malament, males pràctiques en SEO, de vegades fins i tot sense adonar-te.

  Aquestes són les raons per les que la teva web podria ser penalitzada:

  • Contingut duplicat. De vegades sense adonar-nos de la seva existència.
  • Una gran quantitat d'enllaços de poca qualitat o des de llocs web penalitzats.
  • Backlinks amb un mateix anchor text o creats en gran quantitat de la nit al dia.
  • Repetició de massa paraules clau en el text (keyword stuffing)
  • Contingut ocult
  • Temps de càrrega molt lent
  • SPAM als comentaris o enviat des del teu domini
  • Errors 404 dins de la teva pàgina

 

Si tot i així no entens per què el teu lloc web no apareix a Google o no tens clar què has de fer, pots contactar amb nosaltres. Estudiarem el teu cas i implementarem accions SEO per millorar el posicionament de la teva pàgina.